Testen: hoe sta je ervoor?

Nike
Nike

Veel trainen om proberen op zo een leuke manier je sport te beoefenen. Hoe zou je er voor kunnen zorgen dat je traint wat voor jouw persoonlijk het meest geschikt is? Het sporten is vooral leuk wanneer je vooruitgang boekt en blessures buiten de deur kan houden.
Hiervoor lijkt het zinvol om een professional te laten kijken hoe je er voor staat. Daarvoor zijn er instituten die innovatieve, wetenschappelijke testbatterijen gebruiken. Hieronder zijn een aantal testmodules beschreven die zeer nuttig kunnen zijn en meer bieden als alleen het oog van de meester, namelijk wetenschappelijke onderbouwing.

Testen op een rij
1. SpartaNova
Een zeer innovatief programma waarbij het gehele lichaam, gerelateerd aan specifieke sport en leeftijd, onderzocht wordt op kracht, lenigheid, conditie en coördinatie. Er wordt een compleet, zeer inzichtelijk, fysiek profiel van de sporter samengesteld met daaraan gekoppeld de oefeningen die voor deze sporter zinvol zijn. Hier zal je prestatie verbeteren en het blessurerisico verminderen.
Middels eigen webruimte kan ieder zelf zijn voortgang in de gaten houden.
SpartaNova InjuryPrevention
*FullScan 1 uur € 60,00
Basic scan 30 minuten € 40,00

2. ATDS-test
Dit is een gezondheidstest bestaande een rusttest en een maximale inspanningstest. Tijdens de rusttest wordt een compleet beeld gemaakt van de ademhaling (frequentie, diepte etc) en wordt de HRV in beeld gebracht. Via een app Breathcoach kan waar nodig met ademhalingsoefeningen verbetering gerealiseerd worden. De maximale inspanningstest geeft informatie over de conditionele staat (VO2 max),trainingszones en omslagpunt.
*Max. Inspanningstest incl. verslag en advies ca. 1uur Trainingsrichtlijnen HRV €60,00

Deze testen geven een uitgebreid beeld over het fysiek gezondheidsprofiel van elke sporter geeft adviezen om dit profiel nog verder te versterken op een juiste manier.

Tekst: Anton Engels