Jouw Invividuele TrainingsSchema

trainingsschema

Voor elke sporter verloopt de opbouw van een beginsituatie naar een doel anders. Een individueel trainingsschema wordt aangepast op jouw kunnen. Voor de aanvang van de trainingen vindt er een intakegesprek plaats. Hierin worden de wensen, mogelijkheden en doelen besproken en er wordt uitleg gegeven over de trainingsopbouw. Trainings- en wedstrijdresultaten worden meegenomen in het bepalen van de beginsituatie. Daarnaast kan het herstelvermogen en het omslagpunt via de ATDS, anaerobic treshold detection system gemeten worden. Dankzij deze meetgegevens kan er een richtlijn aangeboden worden in welke zones gericht getraind kan worden naar het doel.

Het trainingsschema biedt niet enkel een richtlijn in het lopen van kilometers op verschillend tempo. Er wordt ook een richtlijn geboden voor het trainen van de fysieke belastbaarheid in de vorm van een trainingsprogramma voor core stability. De beginsituatie kan gemeten worden via de Sparta Nova test. Dankzij deze trainingen worden de spieren die zorgen voor stabiliteit getraind en zo wordt de fysieke belastbaarheid verhoogd. Elke sporter die een trainingsschema volgt, mag vrij trainen in de oefenzaal van de praktijk FysiotherapieZeeland te Middelburg. Mochten er toch pijntjes of blessures ontstaan, dan kan een sporter die begeleiding geniet, versneld bij onze sportfysiotherapeut terecht.

De sporter houdt een logboek bij en op basis van wat er getraind is en beheerst wordt, wordt het schema verder opgebouwd. Bij het missen van een training kan het schema direct aangepast worden. Het schema kan alleen afgewerkt worden. Wie meer contact wil kan wekelijks deelnemen aan een baantraining waar aandacht besteed wordt aan het verbeteren van de loophouding. Regelmatig vinden er bijeenkomsten plaats en wordt er gezamenlijk getraind.

Het is mooi sporters met plezier hun grenzen te zien verleggen. Maar pas op: trainen kan zó fijn zijn dat het verslavend wordt. Een afspraak voor een gesprek kan gemaakt worden per mail of telefoon. Voor de begeleiding rekenen wij ongeveer 25,00 euro per maand. Bekijk alle mogelijkheden op de post trainingsbegeleiding en testen.