LadiesRun 2017

Fotografie: Martijn Lavooij
Fotografie: Martijn Lavooij

– Tekst: Anjolie –

Zo vaak schrijf ik niet over een loop waaraan ik heb deelgenomen, maar voor de LadiesRun van de kustmarathon maak ik een uitzondering. Reden? Wellicht de honderden vrouwen die aan de start staan. Dankzij deze loop zijn zoveel dames gaan hardlopen / blijven hardlopen en het is een evenement waaraan zij willen / kunnen / durven deelnemen. Daar waar de stratenlopen in de zomer ook erg gemoedelijk en gezellig zijn, het tempo is voor velen toch hoog en bij het gedubbeld worden door mannen kan je je figuurlijk weleens opgeslokt voelen.

Bij de LadiesRun voelt elke loopster zich thuis. Dat geldt ook voor mij. De afstand van 10 km past mij wel en ik geniet van het lopen over de duinen en door Zoutelande en zelfs het strand ligt mij dan wel. Wanneer er een enquête uitgezet zou worden, zal daaruit blijken dat ik een promotor ben van dit Ladies evenement. Als ik anderen kan motiveren door te vertellen over de drukte in de Langstraat, de aanmoedigingen op de dijk, de haag van publiek, het gevoel van vrijheid op het strand en over de wind over de duinen, dan doe ik dat met enthousiasme.

Toch weet ik nog niet of ik volgend jaar weer aan de start zal staan. Na de eerste gewonnen te hebben en nu 3 x op rij het finishlint te hebben doorbroken, kies ik wellicht volgend jaar voor een andere uitdaging. De LadiesRun past goed bij wat ik graag train, de Kustmarathon sluit daar minder goed op aan. Juist dat maakt het voor mij uitdagend een geschikt trainingsplan te bedenken waarin ik een combi wil maken tussen de trainingen die ik graag loop en het evenement waaraan ik wellicht wil deelnemen.
Wie weet waar ik volgend jaar aan de start zal staan.

EnjoyYourRun

Voor wie het leuk vindt de gelopen kilometertijden en de loopcadans te bekijken:
Overzicht kilometers LadiesRun 2017
Kilometer – Tijd bewogen – Gem. loopcadans
1 4:20 174
2 4:13 175
3 4:21 177
4 4:34 176
5 4:39 177
6 4:25 174
7 4:14 177
8 4:09 180
9 4:15 176
10 2:33