Hamer & LappenMand + Running

hamer en lappenmand
De man met de hamer, de lappenmand, en weer in de running.

– Tekst: Marianne de Kok –

De man met de hamer
Ik kwam hem vanmorgen weer eens tegen. Een training op de racefiets, van meer dan 2 uur, en dan alleen een bidon water mee. Dat is niet slim. Dan is mijn energievoorraad na de bekende 90 minuten gewoon opgebruikt. Natuurlijk weet ik dat. Maar ja een fietstochtje is soms toch wat verder dan van te voren bedacht. En die fietstrainingen heb ik dit jaar veel gemaakt, zo’n 3 keer per week, als vervanging voor het hardlopen.

De lappenmand
Een blessure hield me tot nu, het hele jaar 2018 aan de zijlijn. Hardlopen was helemaal niet aan de orde. Fietsen leverde geen klachten op. Ik transformeerde mijn loopbenen weer in fietsbenen. Dat ging niet vanzelf. Het duurde wel een flink aantal weken voordat ik er weer echt plezier in kreeg en de macht in de benen kwam. Als ik in dat stadium kom, heb ik weer plezier in fietsen. Tijdens onze vakanties kwam daar nog het fietsen in de heuvels bij, waarna bij thuiskomst het fietsen nog wat gemakkelijker ging.

Weer in de running
Gelukkig ben ik nu “weer in de running”. Als een beginner gestart met een schema met een aantal minuten hardlopen, afwisselen met een minuut wandelen. En ook ik voelde me een beginner. Ook ik was helemaal blij als ik weer een minuut mocht wandelen. Ondanks die goede fiets-conditie, fietsbenen zijn echt geen loopbenen. Maar het voordeel van de jarenlange training is wel dat het snel beter gaat. Inmiddels loop ik 10 minuten aaneengesloten. Nog niet altijd helemaal pijnvrij, dus voorzichtigheid blijft geboden. Wel helemaal blij dat ik “weer in de running” ben.