Geen loopschema

geen loopschema
Geen loopschema?!

– Tekst: Marianne de Kok –

Helaas niet. Ik heb een spierblessure in de regio bil/heup en wel zodanig dat hardlopen helemaal niet gaat. Het zit dus het laatste half jaar niet mee. En daar baal ik stevig van. Natuurlijk vraag ik me af “Hoe kan dit? Luister ik niet goed genoeg naar signalen van mijn lichaam? Ga ik te lang door? Of is het gewoon pech?” Het antwoord is niet zo simpel te vinden. Inmiddels probeer ik erin te berusten. De blessure herstelt er immers niet sneller van. Maar o wat mis ik het lopen, de mogelijkheid even lekker een rondje te lopen.

Wat doe ik dan? Gelukkig kan ik fietsen. Dus net als vorig voorjaar, ben ik weer op de racefiets gestapt. In deze afgelopen koude maand met veel wind, en slechte fietsbenen, kon ik daar nog niet echt van genieten. Het was vaak afzien. Maar ik weet dat hoe meer fietskilometers ik maak, hoe gemakkelijker het zal gaan. Nog even doorbijten dus.

En ondertussen kijk ik nu al uit naar het moment dat ik mijn loopschoenen aan kan doen, om een rondje te lopen. Wie weet volgende maand………