Trainingschema Half Nov half Dec 2017 @Marianne de Kok

voldoening

Voldoening

– Tekst: Marianne de Kok –

Na twee weken kwakkelen, kon ik half oktober weer beginnen met trainen. De eerste trainingen gaan dan altijd wat stroef. Maar na een week of twee, sloot ik een weekend met veel voldoening af. Eindelijk op zaterdag weer eens een serieuze fietstraining kunnen doen op zondag gevolgd door een goede looptraining.
Voldoening had ik ook na de baantraining, waarbij ik de tempo’s in mijn niveaugroep weer allemaal kon doen en het tempo bij kon houden.

Voldoening was er niet na de 10 kilometer in Etten-Leur. Ook al was er een overwinning, ik had er niet uitgehaald wat er in zat. Ik liep daardoor een tijd boven de 39 minuten. Het tempo was tijdens de 10 kilometer wisselend en ik kon niet dat geven wat nodig is om harder te gaan. Dan heb ik na afloop geen voldaan gevoel. Aan de andere kant kon ik zeggen, als ik met dat gemak een 39 er loop, kan het zeker een volgende keer sneller.

Niet persé voldoening maar wel het gevoel een bofkont te zijn, had ik toen ik op een vrije woensdagochtend, een fietstraining had en langs het Veerse Meer reed. Mooie wolkenluchten, een zonnetje, lekker buiten bezig zijn. Ik vind het een luxe dat ik dat dan kan doen. Trainen is voor mij de meeste dagen genieten, met achteraf de voldoening goed bezig geweest te zijn.

Trainingsschema half nov half dec 2017
Week 46 rustig
M 13 rust
D cursus
W fietsen
D baan
V rust
Z duurloop 20-10+15-15+
Z fietsen
Weektotaal 24 km

Week 47 opbouw
M 20 loopgroep
D duur + kracht 20-10+
W fietsen
D baan
V rust
Z fietsen
Z Zakloop 7,5 km
Weektotaal 38 km

Week 48 rustig
M 27 rust
D duur + kracht 20-10+10-
W rust
D baan
V rust
Z duurloop 15-15+15-15+
Z fietsen
Weektotaal 32 km

Week 49 opbouw
M 4 loopgroep
D minutenloop 3 x (4-1-3) p:1, sp:2
W rust
D baan
V rust
Z duurloop 15-15+10-20+
Z fietsen
Weektotaal 41 km

EnjoyYourRun