Kies jij voor een sportpil?

sportpil

Zwicht jij (in de toekomst) voor de bewegingspil of trek jij je sportkleren aan?

– Tekst: Anjolie Engels-Wisse –

In onze maatschappij zoeken velen naar de balans tussen werk en privé met daarin ruimte voor het kunnen ondernemen van sportieve activiteiten. De Nederlandse norm voor Gezond Bewegen is vastgesteld op 5 x per week, 30 minuten per dag, matig tot intensief bewegen met een maximum van 100 minuten.

Wie deze norm behaalt en regelmatig sport ervaart de positieve effecten van bewegen. Spiermassa wordt opgebouwd en botten worden sterker. Je bent bestand tegen depressies en het risico op hart- en vaatzieken, borst- en darmkanker, dementie en diabetes type II vermindert. Het beoefenen van duurtraining zorgt voor de aanmaak van meer energiefabriekjes, mitochondriën, waardoor meer zuurstof beschikbaar is, nieuwe bloedlichaampjes aangemaakt worden en het vermogen tot lopen / fietsen stijgt.

Niet iedereen komt toe aan het behalen van die dosis beweging per dag. Wie een inactief leven lijdt, zal merken dat de spiermassa vermindert en biologische systemen zoals het metabolisme een tragere werking krijgt. Voor hen ligt een mooie kans. Het behalen van de grootste gezondheidswinst. Deze kan geboekt worden bij een omschakeling van een bewegingsloos leven naar een actieve leefstijl. Of kiezen zij voor een pil?

Met deze “pil” wordt geen dik boek op de bank bedoeld, maar een bewegingspil / sportpil. In deze pil zit geen stof waardoor jij zin krijgt om te bewegen, maar je lichaam denkt na het innemen wel dat jij gesport hebt. De chemische stof in de pil zet een keten van genen aan waardoor je meer gaat verbranden, het uithoudingsvermogen vergroot wordt en zittende met het boek op de bank worden de spieren sterker en sneller.

Het enige positieve effect wat deze sportpil je niet kan geven is het heerlijke voldane gevoel van gesport te hebben. Kies jij voor de pil? Of ga je sporten?

Bron: EOS, 7 / 8 2017