Trainingsschema eind juli begin aug 2017 Marianne de Kok

weer mogen

Ik mag weer

– Tekst: Marianne de Kok –

Eind mei berichte ik dat ik de eerste loopminuten weer had gemaakt. En dat het erg wennen was met fietsbenen hard te lopen.

Inmiddels kan ik zeggen: “Ik mag weer”. Ik train weer. Ik loop drie keer in de week. Nog steeds aangepast. Om de schokbelasting niet te groot te laten zijn, wandel ik nog in een training. Maar ik heb de eerste loop van een uur er weer op zitten. En een eerste baantraining met 400 meters op tempo. En dat maakt me blij. Het is heerlijk om weer te kunnen rennen door de polder naar het Veerse Meer. Het was heerlijk om 400 meters te lopen. Versnellen in de bocht en doorlopen op het rechte eind. Voor je gevoel lekker snel gaan. Na al die rustige loopjes met wandelen en “revalidatietrainingen” met ins en outs op het gras. Natuurlijk het tempo is echt nog gematigd, maar voor mij voelt het op dit moment snel.

In deze periode had ik bijna dagelijks contact met mijn trainster Anjolie Engels om te bespreken hoe de training was gegaan en of ik de dag erna last had van de training. Op grond van die informatie besloot Anjolie wat mijn volgende training zou zijn. Ik vind het super luxe dat zij die tijd daarvoor vrijmaakt en waardeer dat zeer. Een betere begeleiding kun je niet hebben.

Grappig was een berichtje op Facebook en later in de krant naar aanleiding van het 20 -jarig bestaan van het Stratenloopcircuit. In één van de eerste edities liep ik ook al mee, en ik loop nog steeds. Dat verbaasde een aantal mensen wel. Na al die jaren loop je nog steeds, en als compliment “op hoog niveau”. Ik doe dat met veel plezier. Voor mij is lopen “a way of life”. Het maakt me gelukkig buiten in beweging te zijn. Ik train met veel plezier. Wedstrijden vind ik gezellig, maar ik wil ook kijken wat ik kan bereiken. Dit jaar sla ik het Stratenloopcircuit nog even over. Maar in het najaar hoop ik ook voor wedstrijden weer te kunnen zeggen: “Ik mag weer”.

Trainingsschema eind juli begin augustus

Elke / staat voor 1 tot 2 minuten wandelrust

Week 30 opbouw
M 24 cs
D duurloop 15-10+/15-10+ = 10 km
W fietsen
D minutenloop 3 x (2-2) p:1, sp:2 wandelen = 8 km
V rust
Z duurloop 15-15+/15-15+ = 12 km
Z fietsen
Weektotaal 30 km

Week 31 max
M 31 duurloop 10-10+/10-10+ hierin verdeeld 5 x 100 m versnellen = 8 km
D rust
W Boulevardloop 7 km = 11 km
D rust
V rust
Z duurloop 20-10+/15-15+ = 12 km
Z fietsen
Weektotaal 31 km

Week 32 rustig
M 7 cs
D duurloop 20-10+10-10+ = 10 km
W fietsen
D minutenloop 4 x (2-1) p:1, sp:2 wandelen = 8 km
V rust
Z duurloop 15-/15+15-15+ = 12 km
Z fietsen
Weektotaal 30 km

Doel
17 sept Dam tot Damloop