Team Fysiotherapeuten en Sportnetwerk Zeeland

Een gedeelte uit een foto van fotograaf Dennis Wisse
Een gedeelte uit een foto van fotograaf Dennis Wisse

Samenwerkingsverband

– Tekst: Anjolie Engels-Wisse en Anton Engels –

Fysiotherapeuten in Zeeland bundelen hun kennis en kunde en stellen hun vaardigheden beschikbaar aan de Challenger Zeeland. Zodra een wedstrijd aanvangt, staat één van de fysiotherapeuten paraat langs de zijlijn. Maar ook buiten de speeltijden verrichten zij arbeid om de spelers te ontdoen van fysieke ongemakken en / of bieden zij een laatste check-up aan voordat de spelers de baan op gaan.

De kwaliteit van de behandelingen wordt gewaarborgd door het stellen van criteria aan de deskundigheid van de geselecteerde fysiotherapeuten. Zo hebben zij allen ervaring in de sport, behandelen zij regelmatig sporters en bezit een aantal onder hen een master in de sportfysiotherapie en / of de manuele therapie. Deze groep is samengesteld en begeleid door sportfysiotherapeute Ma. Femke van der Linde, werkzaam bij FysiotherapieZeeland.

Dit team van fysiotherapeuten wordt versterkt door een samenwerking met huisartsen, de toernooiarts Peter den Doelder en de Zeeuwse orthopeden (ADRZ). Zij zijn niet altijd zichtbaar aanwezig, maar spelen achter de schermen een belangrijke rol voor het doen slagen van deze Challenger. Alle spelers kunnen immers vertrouwen op deze Zeeuwse Kracht.

Met de loop der jaren is deze paramedische begeleiding gegroeid. Zes jaar geleden is de praktijk FysiotherapieZeeland gestart met het bieden van de paramedische begeleiding voor de Challenger Zeeland met een klein aantal fysiotherapeuten. Met de jaren is dit dankzij de medische coördinatie van sportfysiotherapeut Msc. en manueel therapeut Ma. Anton Engels, uitgegroeid tot een intensief en hoog kwalitatief samenwerkingsverband met fysiotherapiepraktijken, huisartsen en orthopeden. Jaarlijks kan de Challenger Zeeland nu rekenen op een krachtig Zeeuws paramedisch netwerk, waar ook andere grote evenementen binnen Zeeland dankbaar gebruik van maken.

De praktijken voor fysiotherapie en de orthopeden gaan een sportnetwerk opzetten waarin alle fysiotherapeuten en artsen kunnen participeren. Zij hebben samen het doel de kwaliteit te verhogen en de zichtbaarheid te vergroten voor het bieden van sportbegeleiding voor zowel breedtesport tot topsport, van behandeling en revalidatie tot reguliere sportdeelname en preventie. De start van dit sportnetwerk vindt plaats op het symposium tijdens de Challenger Zeeland.

Samenwerkingsverband en Sportnetwerk Challenger Zeeland

Fysiotherapeut – Praktijk – Locatie

Jouri van den Broeke – In Balans – Souburg
Erik Heyens

Frits Berveling – Golfysio – Domburg

Peter van Kempen – Fysiotherapie Paauwenburg – Vlissingen
Erwin Pouwelse

Jaap de Kroo – Fysiotherapie Meijers – Serooskerke
Koen Meijers

Rowan Block – Fysiotherapie De Oude Vest – Middelburg

Rob Townsend – Rob Townsend Fysiotherapie – Middelburg

Max Dagevos – Fysico Nadorst – Middelburg

Cees van Iwaarden – De Clavers – Goes

Femke Thiele van der Linde – FysiotherapieZeeland – Middelburg
Erwin Adan
Anton Engels

Artsen – Praktijk – Locatie
Peter den Doelder – De Dolfijn – Middelburg

Zeeuwse Orthopeden – Praktijk ADRZ – Goes / Vlissingen

Is er na het lezen van dit artikel de interesse gewekt en is het verkrijgen van meer informatie over een mogelijke participatie in het netwerk gewenst? Stuur dan een mail naar info@fysiotherapiezeeland.nl.