Join2Train Challenge

join2trainchallenge
– Tekst: Anjolie Engels-Wisse –

In de praktijk FysiotherapieZeeland loopt meer dan 80 % van de patiënten binnen met sport-gerelateerde klachten. Het doel van de praktijk is elke sporter op welk niveau dan ook, met plezier pijnvrij te kunnen laten sporten. Vandaar dat de kennis en verbijzonderingen binnen de praktijk gericht zijn op het kunnen behandelen en voorkomen van sportblessures.

Gedurende het gehele revalidatietraject; van eerste behandeling tot volwaardige sportdeelname wordt en plan uitgestippeld wat continu gemonitord wordt. Om een doorgaande lijn van behandelruimte tot sportterrein te waarborgen is de trainingstak van de praktijk ontwikkeld. Deze is ondergebracht onder de naam Join2train.

Daarnaast biedt Join2Train clinics, lezingen en groeps- en / of individuele trainingsbegeleiding aan, waarbinnen diverse sporten met elkaar verweven kunnen worden. Voor de aanvang van de trainingen vindt er een intakegesprek plaats. Hierin wordt de beginsituatie in kaart gebracht, wensen, mogelijkheden en doelen besproken en er is tijd voor uitleg over inspanningsfysiologie en de trainingsopbouw.

Bij de start en / of tijdens de trainingsopbouw kan het herstelvermogen en het omslagpunt worden gemeten via de ATDS, Anaerobic Treshold Detection System. Dankzij deze meetgegevens kan er een richtlijn aangeboden worden in welke zones gericht getraind kan worden naar het doel. Daarnaast wordt de fysieke belastbaarheid in kaart gebracht via afname van de SpartaNova test, waardoor er een advies geboden wordt voor het trainen van de fysieke belastbaarheid in de vorm van een trainingsprogramma voor core stability / functionele krachttraining.