Kracht voor slank en strak

Nike
Nike

Droom je van een slank en strak lijf? Dan is het tijd wakker te worden, want daarvoor zal je aan de slag moeten. Train 4 x per week 60 minuten kracht met gewichten in de sportschool met aansluitend 30 minuten cardio. Op de vijfde dag in de week, mag je 60 minuten gaan hardlopen. Na een half jaar zal je het resultaat kunnen bewonderen: een 2% toename van vetvrije massa in de benen en op je armen zal je 10 % missen van je vet-massa die je eerst daar had zitten.
Tenminste…. Als we het onderzoek van een aantal Sportwetenschappers die verbonden zij aan de universiteit in Pennsilvania mogen geloven. Zij hebben in 2000 een onderzoek uitgevoerd onder 31 dames tussen de 24 en 32 jaar oud. Zij volgden een haf jaar lang bovenstaand trainingsschema. De vetvrije massa en de vet-massa werd aan het begin en aan het eind van het onderzoek via een scan gemeten.

Nou willen we natuurlijk allemaal weten welke krachtoefeningen er op hun trainingsprogramma stonden….. Waren dat bijzondere oefeningen? En waren dat super gemotiveerde atletische dames? Nee, het waren dames die wel wat strakker en prettiger in hun vel wilden gaan zitten en daarvoor een trainingsprogramma wilden gaan volgen. En elke sportfysiotherapeut of trainer in een sportschool heeft als het goed is voldoende kennis in huis voor het kunnen opstellen van een mooi trainingsprogramma voor jou. Denk je dat je het niet kan volhouden in je eentje? Je kan kiezen het programma in allen uit te voeren of in een beweeggroep. Helaas, geen reden meer om te blijven dromen over een mooi getraind lijf… aan de slag.